2020-09-30 10:27:36• hírek • Bede Emőke

Közleményben cáfolta a pletykákat a PNL Szatmár megyei szervezete

Adrian Albu. Fotó: Szatmár.ro archívum
Adrian Albu. Fotó: Szatmár.ro archívum

Puskaporos hangulat uralkodik a Szatmár megyei Nemzeti Liberális Párt háza táján, legalábbis erre engednek következtetni azok a nyilatkozatok, melyek a helyhatósági választások után jelentek meg a közösségi médiában.

Elsőként Pop Romeo, a PNL egyik városi tanácsosa fogalmazott meg éles véleményt közösségi oldalán. „Mint a PNL egyik régi tagja és városi tanácsosa, a jelenlegi körülmények okán kötelességemnek érzem, hogy a megyei szervezet elnökének, Adrian Albunak a lemondását kérjem. Az önkormányzati választásokon elért eredmények egyértelműen jelzik, miként vélekednek a szavazópolgárok a liberális értékektől való eltávolodásról és a párt diszkrecionális, kaotikus és szakmaiatlan vezetéséről” – írta Pop. Hozzátette, az Albu által elért 10 százalékra semmilyen mentség vagy magyarázat nem létezik, annál is inkább, hogy a polgármesteri székért folytatott versenyben az USR-PLUS és a PSD jelöltje is jobb eredményekkel zárt.


Nem sokkal azt követően, hogy Pop Romeo közzétette bejegyzését, a párt egy másik „öreg motorosa”, Augustin Istoc is hasonlóképp nyilatkozott, arra buzdítva Albut, hogy kövesse Temesvár volt polgármestere, Nicolae Robu példáját, és azonnali hatállyal mondjon le a megyei szervezet vezetéséről.


Úgy néz ki, a párttagok üzenetei eljutottak a címzettig, hiszen a párt kedd késő esti óráiban sajtóközleményben reagált azokra. „Ez úton is szeretnénk megcáfolni a helyi sajtóban megjelent híreszteléseket, melyek szerint a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei szervezetének elnöke lemond tisztségéről. Sőt, a szatmárnémeti szervezet, mely a legnagyobb a megyében, mai gyűlésén teljes támogatásáról biztosította Adrian Albut” – írták a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményben, melyben a vasárnapi választások eredményeit is értékelték.


A Nemzeti Liberális Párt országos szervezete által megfogalmazott értékeléssel rezonálva, a Szatmár megyei eredményeket is történelmiként jellemezték, mondván, 30 éve nem volt arra példa, hogy a PNL lenyomja a szociáldemokratákat. A 2016-os eredményekhez képest most sikerült 6-tal több polgármesteri széket elfoglalni a megyében, így a 10 megyei tanácsos és a 4 városi tanácsos mellett 23 polgármester is a párt színeiben fog tevékenykedni az elkövetkező négy évben.


FRISSÍTÉS: Az Agerpres hírügynökség forrásokra hivatkozva közölte, hét megyei szervezet elnöke, köztük Adrian Albu is lemondott tisztségéről szerda délelőtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: